yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

Har sparat

Kategori: Allmänt

600 på ett år på att utnyttjafacket..bytte hemförsäkringen till OK istället för Folksam..konstigt egentligen nu när jag tänker efter...jag ringde Folksam för att byta bort halvårsinbetalningen mot månadsbetalning..då frågade ju HON om jag ville byta...de samarbetar nog..sen ringde jag FAcket då jag nte hittade inbetalnigskortet...då har det börjat nån ny Nisse på Thorsmans så de har misast mig..tack för detliksom..kul o betala 2 månader i december då...men så ringde hon från Folksam/OK upp o sa du är ju med i Metall..Ja..vill du ha gruppliv? Jag har precis knappat in på datorn o betalat den..ah sa hon..för om du tar den o samtidigt byter till Metalls hemförskäkring blir det billigare..Så jag tror det blev bra. Samtidigt som jag har tagit bort Tele 2 som förval..har Telia istället..jag får ju iallafall betal fastaavgiften dit. Jag tror inte det lönar sig så mycket att byta operatörer.Har hellre 1 räkning för telefonen då ser mna mer översiktigt vad det ksotar när det är på en räkning bara.

Laddar för avstämningsmötet, är nervös så jag är kräkfärdig...men det löser sig säkert..

C yaaaa..

I korta drag, mötet gick bra, över förväntan..någon har pratat med "subban" För idag var hon mycket bättre. Var inte hel fel att ha Johnny från facket med, han ställde de där smarta frågorna som jag förmodligen kommit på flera timmar efteråt hemma, bra kille det där.

Eftermiddagen gick åt att ta sig hem från stan, mötte bekanta o grannar hela vägen...mötet var slut 14...var hemma 15...tar högst 20 minuter i vanliga fall att gå hem..men jag är sååå trevlig att prata med juh...

Har storhandlat på EM möbler..30 kronor lite drygt...och fick 2 fina filtar med mig hem...äntligen är Presentkortet slut...av bara farten stannde vi till på Rusta o råkade få med oss en matta...så nu är vardagsrummet färdigt....kanske i morgon då nya mattan är pålagd.

Mat har vi ätit..uppstekt potatis, bacon och ägg..lägger baconet på plåt o kör i 220 grader i ugnen...kommer aldrig mer steka bacon..

Nu är det RoomSrevice lr nåt annat....är lite trött o sliten var vakne mellan halv te o fyra i morse..ingen höjdare direkt.

C yaa...

UPPSALA

Kategori: Allmänt

var det dags för idag, klockan ringde 05.10...tyckte jag nyss somnat då...upp o satte på kaffepannan o gjorde matsäcksmackor...låter som vi skulle på utflykt..men anade att ingen skulle kunna äta frukost vid denna okristliga tid på dygnet, så jag gjorde varsin tunnbrödmacka med gott gegg i...planen var att komma iväg kl 06...kom iväg 06.17..ganska bra för att vara Familjen Brandt...hade fått kartor o vägbeskrivning av vännen Sara..tackar...vi kom dit vi skulle o kl 8.50 satt vi i väntrummet..09.10 hade Ida läkartid..perfekt tajming.

Läkaren kom..gud vilken underbar person...han tog Ida på precis rätt sätt..pratade pedagogiskt med HENNE...förklarade och tog sig verkligen tid. Han tyckte att hon skulle ta en mindre komplicerad operation. Den mer komplicerade var lite svår att få ett bra slutresultat på, Det var den som ortopeden här i stan pratat om, om lyft av tå o gips o gipssko i 3 månader...den här operatioen som han föreslog innebär att de sågar av en del av stortån, flyttar in leden lite o sågar ut en kil ur ett annat ben i tån o rätar upp den...låter väl enkelt va? Med lokalbedövning....Nej tack sa Ida....det gör jag inte...jag ska sövas...Okej sa han. du får som du vill..men vi ger dig lugnande o drogar ner dig annars vid lokalbedövning så du känner inge....det där med att bli drogad tyckte ju hon lät skithäftigt....men jag anar..hon reagerar inte som "alla andra" på mediciner så om de tror att de ska droga ner henne kommer hon säkert bli skitkaxig o ligga o asgarva o komma med sjuka kommentarer så de till slut blir tvungna att söva henne...Hur som helst läkaren trodde att det skulle kunna bli innan JUL..men efter prat med operationskoordinatorn så är Ida uppsatt att kunna komma på avbokad tid med kort varsel, annars efter v 7...för Ida hade lite krav...antingen innan jul lr efter Romme resan med skolan, och läkaren skrattade lite o sa Ja sånt är ju viktigt...pratade även med narkosläkaren...lr Ida gjorde...hon gjorde klart och tydligt klart för honom att hon måste ha lugnande...mer än förra gånge då det hann gå ur..inga problem, han skrev in ordination så sköerksan får ge det..sen skulle hon få medicin mot illamåendet redan innan uppvaket i dropp, så förhoppningsvis slipper hon må så illa efter narkosen. Men det är meningen att hon ska få åka hem senare mot eftermiddan efter ooperatioen.hon skulle få en tidig operationstid, som då resulterar i att vi vieerligen måste komma dan innan, men hellre det då så vi kna få åka hem.

Ida var så himla uppspelt o glad...det var bästa dan på länge sa hon...just det ja...anledningen till foten...det beror på hjärnblödningen hon hade som liten...musklerna har varit svaga o starka...så det har dragit tån åt sidan så det har växt snett..stortån är ur led...men den sitter på plats tack vare muskerna o senerna...den andra foten såg oxå lite lustig ut sa läkaren...bananfot..var nån Brasiliansk fotbollsspelare som hade så, han var jättebra på att passa med båda fötterna tack vare det...synd att inte Ida spelar fotboll då..

När vi var klara stannade vi till i cafeterian o tog en kaffe...gud så gott...sen åkte vi till NetOnNet:s lagershop o köpte högtalarstativen, sen mot Ikea..skulle "bara" ha gardinstänger...blev något dyrt...500 kronor...men va grejer...dubbla gardinstänger, fästen, hållare. doftvärmeljus, en röd ljusslinga, 2 kuddar, 1 täcke, 2 örngott, 4 röda tavelramar, en megastor thémugg med fat...säkert nåt mer men det har jag glömt..billigt blev det för alla dessa saker iaf..

Orkade inte fixa mat så det blev pizza här i kväll...trött som en gnu är jag...har blivit mycket bilåkande den här veckan, fast det är ju självförvållat iof..Ikväll är det pubkväll på jobbet, faskiken vad jag ville vara där...100 stycken hade anmält sig...kul...men jag pallar inte...inte efter en sån här dag...det tar så hinla mycket på psyket på mig med läkarbesök med Ida...det är inte nån stor grej egentligen att gå till sjukhuset men med allt som har varit med henne genom åren gör att varje grej blir jobbig. Men..men jag är så stolt över henne...hon gnäller fan inte...och jag lovar hon har anledning att få gnälla rejält..

Nä nu ska jag slänga min trött kropp o onda nacke i sängen...

C yaaa...

Helgen

Kategori: Allmänt

är här..sonen sover efter en verkligt tuff vecka..igår åt vi hamburgare...det tog honom en timma att äta en hamburgare...han var såå trött...satt bara och tittade o pratade...han har handskyfflat ca 50 ton jord...farsan sa att det var egentligen ett maskinjobb...men han som har Handelsträdgården är lite speciell så...nu sista 2 dagarna har han målat plank...han har fått jättemycket beröm av ägaren..*stolta mammahjärtat bankar* för som sagt han är speciell o ställer väldigt hårda krav på sina anställda. Anton kom hem kl 02.00 i natt...nu läste jag på nättidningen att det varit en grov misshandel kl 02.30..sparkar o slag...då far tankarna..tänk om man får ett samtal mitt i natten...gud låte det aldrig hända...känner så får de föräldrarna som drabbas av nåt sånt.. Antons kompis Richard fick stryk förra lördagen PÅ krogen...en kille spottade på Richard....bara en sån sak...gör man så? Så Richard torkade av spottet o torkade av det på killen som spottat..kanske lite provocernade men...man ska ju inte få stryk för det..så nu har han 2 rediga blåklockar på båda ögonen o mörbultad i kroppen..så det har blivit..

Har just avverkat en riktig Power Walk....gick hemifrån 12.45 ner på stan till Torget o köpte en kruka med gravdekoration till mormor och morfars grav. Sen till Kyrkogården o sen hem...var hemma 13.30...45 minuters promenad som vanligen tar minst 1 timma...duktiga jag...

Ska iväg upp till andra kyrkogården, men där är det klart med kransar o så..farsan och jag var uppe igår kväll o fixade..tungt...och den sjunde är det mammas födelsedag...fyller 59..jag säger fyller fortfarande..för mig existerar hon i allra högsta grad..

Familjen Brandt och deras planering är inte bra...skulle ha satt ut soffan på annons för det skulle bli lite lättare o måla utna soffan...men vi har inte gjort det...och nu var det faktiskt bra...för kusinen från Billingsfors ringde i fredags o ville ha sovplats här..så han kommer på måndag förmiddag och stannar i 2 dagar iaf. Trevligt! Men vi har köpt grundfärg o beige färg..Kenya djup..penslar o rollers är oxå inköpta så...väntar bara på samtal från Asko så det blir riktig panik....beställde soffan 25 september o 6-8 veckors leverenastid så det börjar närma sig...men vi jobbar bäst under tidspress annars har allt en tendens att dra ut på tiden för oss..

C yaaa...