yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

stolt mor

Kategori: Allmänt

är jag till mina/våra 2 barn (vuxna ungdomar) sonen har kämpat o kämpat med sin gymnasieutbildning, först 1 år på IV för att överhuvudtaget få några poäng, han gick ut 9:an med G i Idrott...10 poäng..kommer man inte långt med...men..han har kapacitet och får han rätt hjälp o att nån är på honom hela tiden med piska o jagar så presterar han långt över G...efter 1 år på IV fattades det godkänt i engelska...som han läste in på 3 veckor sen...så resteradne av året praktiserade han och jobbade, han blev tillfrågad på stället han o min pappa var på ( son praktiserade hos farsan) om han ville jobba där ett tag. En Handelsträdgård som var under uppbyggnad. Så där lärde han sig en massa bra saker nu när vi bor i hus...
Sen kom han då in på Fordonslinjen, Specialmaskiner, typ gräsklippare, båtmotorer, motorcyklar mm...

Nu till våren tar han studenten..han har tom pratat om att plugga vidare...han vill eventuellt jobba i skola...hör o häpna! han säger han vill jobba med ungdomar som var som han i skolan...skulle passa han som handen i handsken..man behöver ju inte gå lärarhögskolan för det säkert utan nån Folkskole utbildning..
Men det återstår att se..han har gått 5 år på gymnasiet nästan så om han är trött på att plugga är det fullt förståeligt...

Dottern då...som på pappret ska ha svårt för sig...son har ju ingen diagnos utan är "bara" allmänt strulig och har symptom men ingen diagnos...men dotter då som har ADHD hon klarar skolan galant...gör specialarbeten inom psykologin med just ADHD som ämne, fick hon MVG på...nu i Hälsa o Sjukvård valde hon KOL...jobbigt men bra för där hade hon ju lite interna saker att skriva om och kunde relatera till.

Hon fick sommarvikariat på ett äldreboede i somras som hon kanontrivdes på...hon byter stomipåsar och fixar o donar...man skulle vilja vara en fluga på väggen när hon arbetar...
Nu i höst hade hon som val antingen demens lr psykiatrin som praktik...hon valde demens..av pest lr kolera liksom...MEN...hon fick praktikplats på äldreboendet precis bakom oss...tar inte ens en minut att gå dit...de trivdes med henne och vartefter hon kom in i demens sakerna så trivdes hon mycket bättre än vad hon hade trott...och när hon slutade frågade de om hon vill kryssa sig som vikarie? det ville hon så i slutet av dec skulle hon på inskolning...MEN i söndags morse ringde bemanninngen och frågde om hon kunde jobba 13.30 -21-15? utan inskolning, hon har ju trots allt praktiserat 5 lr 6 veckor så....hon gick dit med glada steg...det hon tyckte var lite trist med den här praktiken var att hon i princip gjorde samma saker som i somras men då fick hon ju betalt..och det förstår jag..men som sagt...nu en söndag o lite OB så blir det lite pengar i januari..

Även hon tar studenten nu i vår...

Jag är lite ledsen att min mamma inte får se vad hennes gull gör..mormors gull...men hon ser dom nog..

C yaaa...

KOMMENTARER:

  • Ia säger:
    2010-12-27 | 18:47:32
    Bloggadress: http://kajsalisa.blogg.se/

    Du har all anledning att vara stolt <3 Härligt för Ida :D Jag tror dessutom att det vore kanon med A i skolvärlden....den behöver verkligen ha lite vettigt tillskott...och killar framförallt...heja på!!!!



    Sv; Jobbar till 12 på onsdag men sen kan jag vara laddad ;)

  • sussi säger:
    2010-12-27 | 20:26:54
    Bloggadress: http://fritidsforskare.wordpress.com/

    Det tar sig!! du ska vara stolt över din barn de har gjort de bra! Vilke inriktning går dottra din ut med för de väl Undersköterksa hon blir?



    Har de kvar kamratstödjare på skolan sonen din ville vara på? Förr behövdes ingen utbildning för de.

Kommentera inlägget här: