yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

Funderingar

Kategori: Allmänt

nu kommer de bli en klurig och konstig blogg, den är mer till mig själv för att rensa skallen för det finns inget intresse för nån annan än mig själv egentligen av det innehållet som komma skall..
Har en någor udda vana att kolla dödsannonser på nätet, lite lokala tidningar där man har släkt och bekanta. Så idag när jag tittade på E kuriren såg jag ett namn som var mer än bekant...min morfars syster har gått bort, lite till åldern var hon då hon var född -27 så det var ju inget konstigt.
Det tragiska i det var att det stod världens bästa mormor, borde rimligen stått med mamma där...men inte..för mamman gick bort redan -85 har jag för mig..i cancer av nåt slag, hon blev av med båda benen. Hon hade då en flicka som inte var alls gammal...har för mig de var så att hon avböjde viss behandling för att hon var gravid lr nåt...minnet sviker..
Hon hade även haft en bror, som även han gått bort i cancer mågar år tidigare...så denna "mormor" då förlorade båda sina barn i cancer. Kvar blev ett barnbarn.

Kommer ihåg en gång när jag var där med nån och hälsade på, kan ha varit så att jag fick följa med en faster till mamma...men de bodde i ett jättestort hus precis vid vattnet i Strängnäs, herregud jag bodde på 6:e våningen i Brandkärr...hade knappt varit i nåt hus mer än hos farmor och de var ett "vanligt" hus...Morfars systers man var pilot så han hade nåt sånt där plan som man kunde landa på vattnet med, så han landade utanför huset precis vid tomten..sånt var jättestort när man är liten.

Om jag inte är helt ute och cyklar nu så är det då Inga( hon heter Inga, jag menar inte att de inte finns nån kvar*ler*)  kvar av morfars syskon, och då samtidgt den sista äldre kvar på min mammas sida av släkten..ja moster också..
Sånt kan göra mig lite nedstämd...jag har liksom ingen släkt..kusiner visst på pappas sida..på mammas sida har jag några kusiner också, men de har jag väldigt sporadisk kontakt med av olika anledningar.

Nu funderar jag på, ska jag skicka blommor till begravningen? Ligger liksom ansvaret på mig? Vet de vem det är ifrån om jag skriver Lasse och Catharina? Eller ska det bara vara från mig kanske, pappa har ju inte nåt med den släkten att göra egentligen. Fast å andra sidan han var rätt delaktig under en lång tid så. Jag kommer inte ihåg alla vi fick blommor ifrån till mammas begravning, men vi har nån slags bok vi fick av begravnigsbyrån där jag ha rför mig att de har skrivit upp vartifrån blommor kom..kan ju se om farsan kommer ihåg var han har den.

När Inga`s sambo gick bort var ju pappa och jag på hans begravning, dels för att Olle funnits vid Ingas sida länge med också för att på nåt sätt representera mamma, svårt att förklara, men hade mamma varit i livet hade hon och pappa gått på begravningen ju.

Det är såna saker som är lite svåra och jobbiga tycker jag, samma som igår kom det på posten från Svenska Kyrkan, då är det kostnader för morfar och mormors grav som ska betalas, den räkningen kommer till mig då mamma stod som kontaktperson på den graven, förut har det inte kostat något men nu kostar de nästan 500 kr om året att få graven skött...jag skulle kunna ringa min moster o be om att vi delar, lr att hon betalar för det är faktiskt hennes föräldrar..men så tänker jag..skit samma. Det är inga stora pengar så jag betalar då vet jag att graven finns kvar och att det sköts, moster har ju alzeimers o nån annan demens sjukdom så jag vill inte börja prata om pengar o sånt med henne..kan nog bli hur tokigt som helst..och jag tänker inte ringa kusinerna heller och höra om de vill vara med o dela på kostnaden, som sagt av olika anledningar har jag inte så mycket kontakt med dom, och jag tycker inte att gravkostnaden är en tillräckligt stor anledning att ta upp de heller så.

Nä nu till vardagaligare saker...äta frukost, duscha och gå ut i det märkliga vädret, just nu är det nästan nollgradigt och grått och dimmigt..trist...

C yaaa...

Fegar ur

Kategori: Allmänt

eller vad man ska kalla det...mäklar besöket blev inställt i måndags pga sjukdom..typiskt, höll på att få hjärtsnörp på söndagen när vi fejjade o städade..men men det är inte ogjort arbete för det inte..hon kommer nästa vecka så då har jag tid för lite mer finlir.

Men vi var på banken igår tisdag..det är många om och men...men...vi fegar ur med nybygge...dels ränteläget..det är så lång byggtid så under den tiden vet man inte vart räntorna skenar iväg..då är det inte kul att stå med ett lån på lite dryga 2 miljoner. För vi fick faktiskt låna trots våra relativt låga inkomster...men tack vare bra sparande och att vi varit kunder länge i banken...skönt att höra..hon var mäkta imponerad över våran ekonomi som hon sa jag ser en hel del här...

Det som avgör att vi och banken backar är att OM räntorna går upp blir det alltför tajt för att det ska vara behagligt....jag vill kunna sova gott om natten och inte få magsår för att vi varit dumdristiga och ska ha nytt hus till vilket pris som helst..De på banken räknar på dagens räntor och plus 5 %...så hon räknade på vad vi skulle få över om räntorna skenar upp till 7,54% och då skulle de bli för lite. Samt att när man har ett sk byggkreditiv är det ett tillfälligt lån tills huset är klart...och då sätts lånen med de aktuella räntorna, och först får man låna på kreditivet på 75% av värdet och sen sätts lånet om så man kan låna 85% av värdet. Men då får inget hända på byggmarknaden under tiden så huset helt plötsligt har lägre värde än vad man lånade till först...rörigt men..

Det som gjorde att vi skulle få låna pengar är  att vi har ett bra värde i lägenheten, fast vi inte fått den värderad så har hon ändå en hint om värdet, plus att vi kan få fram rätt mycket kontanter så vi kom ner på en bra nivå i lånebilden, slapp tex topplånet och det gjorde mycket i månadskostnad.

Som hon på banken sa också det är ju skillnad om man lånar pengar och vet att det finns ett hus och det är inflyttning om tex 3 månader då är det inget snack om saken att man vågar och att banken inte har några invändningar.

Så nu är det kovändning i familjen Brandt igen....vi går ifrån våran ståndpunkt om äldre hus...vi får väl helt enkelt chansa...lr chansa och chansa är väl väl fel ordval..vi ska nog inte titta på ett hus som inte är renoverat alls sen 50 talet, men ett som är helt okej som inte kräver några större insatser från oss. sen får man väl förlita sig på garantier om dolda fel osv...såg nu på Hemnet tex ett jättefint hus för 1,550,000...men då var det ett dödsbo i konkurs så då fanns det inga krav man kunde ställa mot säljaren sen...ett sånt hus är ju jävligt dumt att vi köper tex.

För flytta ska vi, jag är så ini bängen trött på den här lägenheten...vill ut till sommaren, det hade vi ju inte kunnat om vi nu byggt för det hade ju inte blivit klart till sommaren ändå men..
Nu är planen den att vi kollar Hemnet och går på visningar även på såna hus vi kanske inte är intresserade av, men för att få en blick för hur de kan se ut och vad det är för priser mm...
Börjar låta som det är mycket snack och liten verkstad..men så är det inte...ska vi nu slå till och flytta ska det bli rätt...vill inte att den stora affären man ska göra raserar hela ens liv ekonomiskt.

C yaaa....

Två bilder

Kategori: NaturbilderOm ca 4 månader är denna plats fylld av barn i alla åldrar...det är här Nyköpings flesta skolor har sin avslutning..Här vi Vallgraven brukade vi stå och se när alla klasser promenerade in..

Längtan till sommaren är extrem nu!!
Kastar in en sommarbild så man har nåt trevligare än snö att titta på:C yaaa...