yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

advent i vårt hus

Kategori: Allmänt

ja det är det...första advent som husägare, mysigt!
Har inte adventpyntat så mycket, orken har inte funnits riktigt. Men 2 advenstljusstakar i köket, en stående stjärna i vardagsrummet. Sen väntar en svart ståljusstake till Anton o en röd likdan till Ida.
I lilla fönstret i trappen ska jag hänga min lila stjärna, i vårat sovrum tror jag att den i plåt för hänga. Tar det i morgon..

Men först ska jag ut på vägarna igen...tog ju en tur till Jönköping i torsdags, då hade jag vännen Carina med mig och då passade vi på att inventera alla affärer på A6..Anton är ju på Dream Hack och ska då hem i morron bitti..täntke vem skulle jag kunna få med mig i morron? För då är de bara fram o tillbaka liksom...för tidigt för att göra nåt innan upphämtning o efter upphämtning är de raka spåret hem med en trött unge typ...MEN så fick jag sms av Aila som läst på FB att jag åkt ToR Jönköping i torsdags..då är hennes son oxå där..så då slår vi oss ihop o samåker i morron...hon åker från Ockle kl 06.00...okristligt tidigt men..

C yaaa...

om och men

Kategori: Allmänt

ibland ruttnar man rejält när allt ska vara motigt...håller ju på med att försöka fylla i anmälan om arbetslöshet...lusläser punkt för punkt så inget ska bli fel.
intyg efter intyg ska in, har jag full förståelse för. klart man måste redovisa vad man gjort för att fåf ersättning..men när de ska ha in intyg för saker man inte gör..
tex ska ha ett intyg att jag inte är med i styrelsen i bostadsrättsföreningen, som det står i mina papper hos facket från -01...man kan undra räcker det då inte med att skicka in intyg där man är aktiv...annars kan de ju bli en lång radda med intyg om man ska sända in att man inte är med i längre.
arbetsgivarintyg från det jag är tjänstledig ifrån
arbetsintyg från företag...hm ja det är där de hakar upp sig...jag står då som styrelseledamot i farsans firma, väldigt passiv ledamot måste jag säga..är på LRF en gång om året och skriver på årsredovisningen typ, så är jag firmatecknare och har aktier...fick liksom detta efter mamma då de inte var gifta...

så nu om jag lämnar in alla intyg och papper de vill ha kommer de att skickas till en jurist i Stockholm..och eventuellt kan de begära in deklarationer för ett par år bakåt i tiden...det kan de gärna få göra, men till vilken nytta..om det nu skulle vara så att jag vi säger år 07 hade nån slags inkomst från styrelseuppdrag lr nåt...vad ska jag göra åt det nu?

ringde personalansvariga på tjänstledighetsstället, men hon var så klart sjukanmäld idag...min önskan o tanke är ju att jag kommer tillbaka till tjänstledighetsstället snabbt så jag kan strunta i A-kassan..får ju lön från stället jag arbetade på nu den 25 november så det är inte förräns fram emot december det kniper o fattas en halv ersättning isåfall..

sen vet jag ju inte hur de skulle gå o få stämpla halvtid o va sjukskriven halvtid samtidigt som jag är tjänstledig...men enlgit AF skulle de inte vara något problem...men det litar jag inte på för 5 öre inte...

C yaaa....

förklaring följer

Kategori: Allmänt

äh..när jag läste inlägget kände jag att fy fan vad dyster och trist det lät..förklaring följer..
men jag är inte mycket för att prata skit...diskuterar gör jag gärna..om mångt och mycket..men jag ska delge fakta då det här är en envägskommunikation..visst de tär min blogg jag får skriva vad fan jag vill.

jag påbörjade en arbetsträning 08 i en mindre butik, trivdes kanonbra och fick feedback verkligen..blev sen erbjuden en anställning där men det drog ut på tiden då arbetsgivaren och arbetsförmedling och försäkringskassan inte var på samma linje angående anställningsform samt att de nog inte ville släppa mig innan min tid som inskriven tagit slut. skulle väl se illa ut i statistiken om någon på eget bevåg ordnade en anställning.
(lite inom parentes också så var arbetsgivaren väldigt på att hon inte på nåt sätt ville försämra min ekonomiska sits. hon ville inte erbjuda mig nåt som skulle ge mindre i plånboken än det jag hade...om det kommer de mer..)

jag blev alltså erbjuden en anställning, jag skulle nog aldrig ha sökt det jobbet om det utannonserats..men uppenbarligen tyckte min arbetsgivare att jag var värd att satsa på.
allt gick mycket bra, väldigt bra utan att skryta...vi är bara tre i butiken och att omsättningen ökar och ökar är vi tre nog lika delaktiga i.
men i takt med att omsättningen ökar så blir det mer leveranser och det är där jag faller ur ramarna..
men sen kom det till småsaker där jag var helt utanför. man skulle umgås privat..visst det har jag inga problem med, väldigt många gånger var det smussel med andra människor som arbetade i andra butiker i gallerian..mkt prat runt omkring för att saker inte skulle komma fram till mig.
om det var medvetet eller har jag en uppfattning om, men det håller jag för mig själv..men ni kan läsa mellan raderna va?

inget var konsekvent i butiken, det som gällde en dag var inte säkert att det var så en vecka senare. har märkt av sista tiden att nåt var i görningen. fick mindre o mindre tider..och där kom det då att inte sätta mig i en sämre ekonomisk sits..hm..jag har jobbar tors, fre och  lördag sen februari..varenda eviga lördag sen februari..

så en måndag 10.10 fick jag ett telefonsamtal..hon hade funderat och funderat och det fungerar ju inte..så vi kom väl typ överens om att jag skulle bli uppsagd..
det är ju aldrig kul och bli uppsagd, men iom mitt "handikapp" så fungerar jag ju inte som en vanlig anställd och det borde hon ha varit väl medveten om vid det här laget.
men jag tror jag passade inte in i mallen i deras lilla krets..men jag tror på karma..jag vill inte nån illa..men jag tror att det kommer visa sig på nåt sätt att jag slutat..vill tro det iallafall att det bland kunder märks.
sen hur det läggs fram från butikens sida att jag slutat vet jag ju inte..som sagt det här är mina ord och som jag upplevt det hela.

nu är jag då i den sitsen att efter mer än två veckor fortfarnade inte fått nåt arbetsgivarintyg, jag ska in till stan idag till butiken, enda sättet att komma i kontakt med min fd arbetsgivare då hon bytt telefonabonnemang både hemma och på mobil och de numrena har jag inte fått..fast det skedde innan jag slutade..jaja..
så jag har inte kunnat skicka in nån anmälan om arbetslöshetsersättning..där kom det igen att inte sätta nån i dålig ekonomisk sits..skulle ha skickat de två första korten i söndags..

men en liten ljusning finns det iallafall...har varit i kontakt med stället jag är tjänstledig ifrån, hon den personalansvariga skulle kolla upp med andra om det finns något de kan erbjuda mig.
som det känns nu gör jag vad som helst bara jag får nåt att göra och har en inkomst..

så så är läget just nu...

c yaaa...