yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

ett tecken...

Kategori: Allmänt

Tänkte ge ett livstecken ifrån mig. Kanske ett inlägg utan klagan..men man vet aldrig..
Det lunkar på i sin gilla gång. Hösten är på ingång, ett nytt kapitel som husägare med höst och kyla.
Måste bunkra upp med värmeljus, ficklampor på strategiskt uttänkta ställen.
Har haft små korta strömavbrott ca ett i veckan, bara nån minut. Har börjat skriva upp i kalendern för att ha lite koll.

Ledig idag. Har en bankande huvudvärk, kom precis på nu kvart över ett varför...Ida och jag var och handlade igår och jag bar in 2 kassar...brukar bara ta en men så blev jag lite slö o tänkte va fan jag orkar inte gå två gånger...som om de är så långt o besvärligt då om man jämför med lägenheten i stan...Dumheten bedrar visheten...plus att de kassarna nog spädde på en grej jag hade gjort tidigare på jobbet. Jag tog ner en kartong med & teckenet, den är ganska stor men väger ingenting. Men den ligger på en hylla högt högt upp och för att nå den måste man stå på en pall o liksom luta sig lite bakåt för att få tag på den...

Ibland är det det lilla som räcker för att pajja en hel dag. Mina planer inför dagen var annars att ta tag i den rena tvätten som ligger en meter upp på strykbrädan...har blivit så mycket nu så jag har ingen aning om vad som ligger underst i högen..och kläderna blir ju något skrynkliga då familjen är där o rotar...men det får vackert vänta tills i morron iallafall.

C yaaa...

Funderingar om Valet!

Kategori: Allmänt

ja så har det varit val, ungefär lika många är nöjda som missnöjda. Det är ju så vårat samhälle fungerar..MEN..gu nåde den som sticker ut..jag sympatiserar inte alls med SD, men likväl måste jag få yttra mig..och det är just det jag menar..yttra sig..vi har i Sverige yttrandefrihet..visst..så länge man säger och tycker som majoriteten.
Annars blir man tystad.

Jag har alltid vurmat för den lilla grupp (oavsett vad det gäller) som vågar stå utanför och inte tycka och tänka som alla andra. Punkare, Emos, skinhead, miljöpartister mm mm..hur utanför var inte de i början?

Nu florerar det på Facebook att röstade du på SD ta då bort mig från vänlistan..är inte det hyckleri...det gick jävligt bra att vara vänner innan man fick reda på vad man röstat på?
Jag kan kanske tycka lika illa om Kristdemokraterna som någon annan tycker om SverigeDemokraterna..men för den skull slutar jag inte respektera den personen.
Alla har rätt att tycka och tänka. Istället för att då racka ner på ett visst parti kan man kanske lägga energi på det parti man själv sympatiserar med och på så sätt förändra.

Jag är inte alls politiskt engagerad och förstår inte allt med valet, men det jag funderar över är att det pratas om Omval! Varför? Vi har alla röstat...och passar inte resultaet kan man väl inte göra om det...jag skulle iallafall rösta likadant igen. Förstår inte syftet med ett omval.

C yaaa...

10.50

Hejja Gudrun Schyman...hon pratar just nu om diskriminering...på ett tjusigt sätt som hon säger..
Vi lever i en demokrati, allas rätt att tycka i samhället.

C yaaa..


Mer försäkrings elände

Kategori: Allmänt

jag vill på intet sätt uppfattas som en gnällkärring som klagar på allt o alltid tycker att alla andra har fel och jag står med sanningen..men läser man mina senaste bloggar är det nog lätt att man tycker så om mig.
Tänker på Transportstyrelse bloggen o Idas försäkringsblogg...
Tänker då spä på med en egen föräskringsblogg som kommer handla om samma bolag..Folksam...
Har legat lite lågt ett par dagar då det blev lite väl många intryck att ta in. Samma dag som jag ringde runt om Idas försäkring kom det ett brev på posten, en tjock lunta från Folksam till mig.
Jag hade i tankarna när jag ringde runt att ska jag inte när jag ändå är i farten ringa o höra om mitt ärende...

Jag kan ta ett negativt besked OM det är taget efter rätta uppgifter..men min lunta är så full av sakfel så jag vet inte i vilken ända jag ska börja.
Tex står det att ersättning utbetalts from krockdagen o fram till sista juni 2010....Först året jag var sjukskriven fick jag AGS utbetalt från Facket, när det tog slut fick jag inkomstbortfallsersättning från Folksam i ca 1 år...tills en handläggare ringde o sa att det skulle stoppas...tänkte i mitt stilla sinne blir jag återbetalningskyldig då? För jag fick 1400 har jag för mig i månaden..och ca 1 år...men då sa handläggaren vi får typ skylla oss själva för de hade från börja sett mig fall som glasklart o börjat betala ut pengar...tack för det iallafall...
Mig veterligen har inga pengar ramlat in på mitt konto så var de tagit vägen om de betalat ur fram tills i sommar vill jag gärna veta..

Nästa stora sakfel är att det står att jag i många år haft problem och värk med nacke,axlar o rygg...fel fel fel....
Det borde väl räcka med att läsa mina journaler..finns inte ett endaste journalutrdag där jag sökt för något av dessa problem....det de kommer ifrån är en totalsågning och feltolkning...
Jag var på en hälsoundersökning lr vad man ska kalla det genom mitt förra jobb, de ville kolla statusen på personalen. Så vi fick gå till en sjuksköterksa o prata...DÅ sa jag..jag har ALDRIG haft problem med nacke, axlar lr rygg trots att jag alltid jobbat i kök...för att jag alltid tränat..MEN om jag inte tränar kan jag få lite känningar så jag förstår ju att träningen gör nytta...
Det var vad jag sa...men då har inte det skrivits in rätt i journalen så när Folksam läst det har de såklart tolkat det som det står...MEN jag kan ju då tycka hur i hela fridens namn kan jag ha jobbat hela tiden då? Aldrig varit sjukskriven...jo en lite längre period då jag fick en inflammation i höften..men det kan ju inte räknas som nackproblem?

Tredje stora saken är att de anser att jag inte tog kontakt med sjukvården förräns efter 12 dagar..påsättochvis rätt...för jag kom ju med ambulans till Ljungby lasarett och blev vid utskrivningen därifrån sjukskriven i 3 veckor..det fanns liksom ingen anledning att ringa förräns sjukskrivningen höll på att gå ut. Skulle jag ha ringt på måndagen till min vårdcentral o sagt jag har ont..har du gjort nåt särkskilt? jo jag frontalkrockade i fredags...
De tolkar alltså att jag inte hade ont innan den tolvte dagen..man blir bara så trött...jag har knappt nåt minne av de två första veckorna efter olyckan..jag låg antingen i sängen lr soffan. vi fick hjälp med matlagning o handling av våra förälrar, svärmor kom o diskade mm...vet inte hur vi skulle klarat av det annars...

Jag ska ringa facket på måndag lr Folksam...så typiskt att man har samma bolag på hemförsäkringen där vi hoppas jag har rättshjälp...som bilförsäkringen var..för jag tänker inte ge mig utan strid det är en sak som är säker..

C yaaa...