yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

ännu en helg till ända

Kategori: Allmänt

och inte mycket har hunnit hända...jo nåt har väl hänt i sovrummet, sängen är monterad o står på plats, bokhyllan monterad...återstår att ställa dit böcker..men de blir en kontraorder till IKEA nån dag..måste köpa till hyllplan. Ser så fult ut med mellanrummet, och jag tror att man kan klämma in 2 hyllplan så blir det tajt mellan böckerna, mycket snyggare.
2 nya blommor och 2 nya vita krukor inhandlade. Har under renoveringen i sovrummet ställt ut mina orkideér i valvet ner till trappen, svårt att förklara, men ni som varit här förstår. Nu är jag så van att de står blommor där så jag tror nog de får stanna där..ska snygga till med enhetliga krukor så blire bra.

är på jakt efter nåt litet sängbord, men så kom jag på farsan har i parti o minut förut tillverkat hyllor av alla de slag..han har tagit en bred bräda (heter säkert nåt snajsigt på snickarspråk) o så har han tagit en tallrik lr assiet beroende på storlek på hyllan...så har han använt tallriken i ändan och ritat så han får till en snygg böjning...o så en snygg konsoll under..också det beroende på storlek o var hyllan ska vara vilken slags konsoll..det ska jag nog ha till sängbord..behöver inte alls vara stora, bara så mobilen och en bok får plats.

Sänglampor har vi köpt som ska sättas upp på väggen, men får vänta lite tills vi måttat in byrån så sängen står på rätt ställe innan vi sätter dit lamporna. Så ska jag tänka till lite och inte sätta de för lågt så man slår i huvudet om man mot all förmodan sitter med ryggen mot huvudgaveln och läser, nu tror jag intede inträffar för det är ingen optimal ställning för min ancke och bröstrygg i kombination att hålla i en bok...

Lördagen hade jag planerat in som min egen dag...son o make skulle till Eskilstuna på SwapMeet, maken hade sett fram emot det i månader...men så blev det inte..han kände redan på fredagkvällen att han började få ont i huvudet, på ett speciellt sätt...o så vaknade han tidigt på lördagsmorgonen och trodde han skulle behöva få åka in till akuten...det behövde han dock inte..men han kom inte iväg till Eskilstuna heller...såna saker är skit surt....nåt man verkligen har intresse för och väntat in i månader på...o så ställer en skada till det så att man inte kan göra ett skit...
Jag hade handlat så jag skulle göra lite matpajer, lax&spenat och broccoli&ädelost..men jag ville inte dra igång nåt bakande och bånglade med en make hemma med huvudvärk, lite empati har man väl?
Men ingen fara på taket med pajerna, har ju allt i frysen nästa gång andan faller på..

Nu ska jag gå o lägga mig, håller på att komma in i rätt bra sovvanor när jag börjat jobba. Är så himla skönt att jobba mån-fredag, inga lördagar....inga sena kvällar...8-12 jobbar jag varje dag nu. Precis lagom.

Ska se om jag blir klar med Fladdermusmannen, måste till biblioteket och låna lite böcker, har lyckats köpa på mig typ 8 Jo nesbö lr vad han heter...kan bli lite drygt o plöjja bara norska deckare..vill nog läsa nån annan bok emellan.

Nä sängen var de ja...

C yaaa...


så sakta så sakta

Kategori: Allmänt

går sovrums renoveringen framåt....kanske inte var de smartaste draget att påbörja en sådan samtidigt som jag började jobba efter att ha varit ofrivilligt arbetslös 2 månader..de 2 månaderna hade jag kunnat utnyttjat till sovrummet kan jag tänka efteråt...men samtidgt ville vi inte dra igång nåt innan jul...nåja...gjort är gjort..o mycket HAR vi gjort...målat taket, målat lister, tapetserat.
Nu håller vi på att måla sänggaveln, men de tar sån tid för vi har ingen direkt värme i källaren så de torkar så sakta..

Igår trodde jag faktiskt vi var i sluttampen, bara för att gå 4 steg bakåt i planeringen...då vi trodde vi målat fotgaveln på BÅDA sidorna såklart...men icke...vi hade målat samma sida håll i er nu...4 (fyra) gånger, tacka fan för att de torkar sakta med så mycket färg...blev mer än förvånad när vi vände på den o den andra sidan bara var grundad...

Byrån som ska målas får vi nog måla här uppe i hallen, lådorna tar jag nog ner i källaren, annars får vi inte plats själva..för de tär en gammal burå med stora lådor..

Nu ska jag snabbröjja lite då mobilen ringde nyss och vi får besökare som vi titta till våran renovering...

C yaaa...

Denna dag

Kategori: Allmänt

måndag, veckans första dag...för MIG startade den bra...jag tog Seaten eftersom Fiaten är ur funktion..får nog lämna in den på verkstad så de får laga..maken har fyllt på med varmvatten o glykol men den kokar iallfall o är svårstartad..grr..just nu när vi så väl behöver 2 bilar, hur typiskt är inte det då?
Så maken får låna sons 740, jag kan inte köra den då de är så svårt att få i 1:an o 2:an ju...jag åkte hemifrån 07.20..

Jobbade mina timmar...packade svivel grejjer..vet inte vad det är...en jordkabel, en skruv o så andra skruvgrejjer med nån plast mojäng på...de ska i en påse...sen ska påsen svetsas ihop och läggas i en kartong..ni märker att jag vet vad jag gör va? Men det fungerar med min kropp och det är inget ackord eller så...ganksa lugnt missförstå mig rätt...har fått en walkman så jag lyssnar på morronpasset fram till klockan 10, man märker vilka som lyssnar på samma program då man ser hur det drar i folks mungipor..

Har iallafall hämtat en svart liten bok som jag antecknar i...det ska ju avrapporteras i dator o följesedlar skrivas ut, etiketter ska göras mm....det är inte helt enkelt.

Ringde hem när jag slutade för att kolla läget...då hade inte maken kommit iväg till jobbet idag...son o make kom 5 km sen la Volvon av....så de GICK hem...vete 17 om jag hade gjort, jag hade ringt varenda en jag har i telefonboken i mobilen och försökt få nån och skjutsa mig..
Sonen hade tagit 09.23 bussen till stan, för att sen i stan kliva på fel buss, Klant Brandt var de ju vi kallas ibland inte utan anledning inte....bussen han klivit på gick inte ut till Skavsta utan bara till lasarettett så han fick vänta ytterligare 40 minuter. Han kom till skolan 11.20 idag..mindre bra start på veckan för han..

När jag kom hem fikade vi och jag ringde farsan och hörde om han kunde bogsera hem Volvon o de skulle han göra. Vi åkte till stan och handlade och på hemvägen stannade vi till vid Volvon o maken startade den...o vips så åkte han iväg...så de var bara att flytta över till förarsätet och följa efter...bilen gick precis ända hem, han backade in på gården och skulle köra fram en aning då la den av igen..de som vet nåt tror de är luftmassemätaren lr lambdasonden...
Men i morgon får maken skjutsa mig till jobbet o sen åka till sitt job, jag får nog ta bussen hem..får hoppas vi får igång på Fiaten snart.


C yaaa...