yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

en liten

Kategori: Allmänt

inte ofta det uppdateras här inte..men det är sommartider och iom flytten förra sommaren, som för övrigt förutom mina barn nog är det bästa vi gjort!!! så är jag inte mycket inomhus..inte för att jag gör så mycket ute egentligen, utan bara mer är...

en vecka kvar att jobba sen är det semester i hela 3 veckor, första veckan åker maken och jag till kreta, själva denna gång, förra året var vi ett stooort sällskap, svärföräldrar, ida o tobbe, anton o kusin tony o så vi såklart...
ska bli skönt att slappna av o verkligen känna att man har semester..

anton o ida håller ställningarna här hemma då de jobbar o sliter i sitt anletes svett..
är mäkta imponerad av deras arbetsinsatser, ida som jobbar på ett demensboende, som verkligen kräver engagemang, men hon tycker det är så roligt.
nu i augusti ska hon bli inskolad på det vanliga äldreboendet så då finns det ju möjlighet för mer arbete, fast å andra sidan hon har inte gått en enda dag utan jobb sen skolan slutade, första veckan hade hon sagt till om att hon inte kunde jobba, men sen dess har hon gått på semestervikariat, rätt skönt o ha fasta tider så hon kan planera sina dagar.

idag var hon in till körskolan och satt först och gjorde teori och sen hade hon körlektion, så fick hon boka tid för halkan, 9 september..så förhoppnigsvis snart efter det är det uppkörning då..

anton han har fått mer tider på gruppboendet, han har fram till september nu, och om allt går som planerat har han snart fast tjänst där, chefen hade pratat med han igår igår och hon sa att om han pluggar 5 poäng på komvux en kurs om autism så är det grönt ljus för fast tjänst.
en av de andra vikarierna har brytit foten så de har fått delat upp hennes tider på de övriga..han skulle ha varit ledig torsdag o fredag nu o så jobbar han lör och söndag, 08.45-21.15, men torsdagen blev inte ledig...men då blir det nåt som heter kvalificerad övertid som ger 280% av lönen..det blir grymma pengar det..
en dag nästa vecka har han ett dygnspass, då börjar han 08.45 och går inte av förräns 08.30 dan efter..
han har rätt bra arbetstider då han börjar 15.30 så fast han jobbar mycket och extra så hinner han sova iallafall, hade varit värre om han skulle upp kl 5 lr 6 på morgonen..

nu tänker jag skryta ordentligt, men jag är så jävla stolt över dom..de presterar så himla bra när de jobbar och får komplimanger av både personal och boende, en dement tant hade kommit in till en sköterska o bett om ursäkt men hon var bara tvungen att säga att den nya lilla tjejen har en så ljus o fin röst så det låter som pärlor när hon pratar...

och ett par föräldrar till en kille på gruppboendet hade ringt dit i söndags o sagt att de sett vikarierna ute med killarna och ville säga hur mycket de uppskattade deras initiativförmåga att göra saker med dom..för de hade sett när de var ute.
de cyklade till söra, anton hade sin boende på en typ tandemcyke,l fast man sitter bredvid varandra och så hade de fika med sig, så hade de gått en motionsslinga där ute också..så den dan var anton helt slut när han kom hem, för hans kille hjälper inte till o trampar heller..bra träning..

en annan gång åkte de ut till skavsta o bara stod o kollade på flygplanen..väldigt uppskattat det med då antons "kille" är totalt fascinerad av maskiner o flygplan..så anton o han ska åka ut till lundaskog en kväll o fika, för den här killen har farsan också träffat genom åren när han jobbat...han hade blivit överlycklig när han fick veta att lasse var antons morfar, vilkken tur jag har säger han ofta.. en kväll när anton hade lagt honom ville han ha en gonattkram o så sa han, jag tycker om dig, hoppas du kommer jobba mer med mig...det tyckte jag var riktigt rart.

hm, fick göra ett avbrott i skrivandet o kom alldeles av mig....men jag fick till några rader iallfall..
nu ska jag gå ut o vattna mina blommor, för trots att det har regnat så måste en del vattnas för d eär så himla täta så de kommer inte åt nåt regn på dom...

c yaaa...
mer än en månad sen

Kategori: Allmänt

sjung om studentens lyckliga dar...ja studenten avlöpte mer än väl för båda mina barn.
var några hektiska dagar innan, men slutresultatet blev bra.

nu så här lite dryga månaden efter skolan slutat ser det ut så här för barnen, lr barn o barn...ungdomar..

Anton jobbar på ett gruppboende för autistiska pojkar mellan 21 och 44 år, helt otippat då han gick ut fordonsprogrammet med specialmaskiner som inriktning.
visserligen bara ett vikariat men han har tider fram tills v 32.
han blev tillfrågad om han kunde tänka sig hoppa in då de behövde killar dit, en del av de boende har svårt med kontakter med tjejer.

nu är anton inte den snabbaste o man måste ligga på o tjata för att nåt ska bli gjort...första veckan efter studenten hände ingenting...så när jag sa till lite mer kraftfullt ringde han...han hade ringt på dan och han påbörjade inskolningen samma dag kl 15.30....sen har det rullat på, han jobbar 15.30-20.30 och 21.30 varannan dag. ibland natt..men just nu är det inga nätter schemalagda. men han jobbade i torsdags och då började han som vanligt 15.30 och även natten så han slutade 08.30 ¨på fredagsmorgonen.

han tycker det är skitkul att jobba där, kunde man inte tro, men han är social och vad jag tycker som opartisk mamma*ler* väldigt snäll av sig, fast han har en tuff attityd med rakad skalle skäggig och fulltatuerad..men bakom det skalet finns en snäll o go kille.
och den som frågade om han ville jobba är en lärare han hade på IV programmet så hon vet vem han är.

killarna som bor på det här gruppboendet är mestadels autistiska men även med schitzofreni och andra diagnoser, själva boendet är relativt nybyggt 2006 o är ett stort 2 våningsboningshus och så är det 6 små hus bredvid med kök badrum sov och vardagsrum, antons jobb är att hjälpa dom, tex lagar han kvällsmaten o ser till att de finns mat till matlåda för dan efter. varje veckodag har sina rutiner tex åker de o handlar en dag o en annan dag ska en kille fika på citygross osv...det är ganska styrt då killarna har tavlor med olika bilder som schema.

känns verkligen bra att han fått ett stimulerande och utvecklande jobb, de har sagt på boendet att så länge allt fungerar så behåller de honom...

ida då...jo hon var ledig första veckan hon med sen har har hon jobbat på demensboendet, även hon har schema hela sommaren och chefen där hade frågat vad hon gör sen i augusti inget vad jag vet svarade hon, så då ska hon skolas in i hela huset, kan vara skönt för henne att inte bara vara på demensavdelningen kan jag tänka.

det är visst jättesvårt att få tag i vikarier så hon har redan fått mer tid än schemat, på 3 dagar jobbade hon om de var 32 lr 36 timmar..o nästa vecka har hon redan blivit inringd från bemanningen om att jobba 8-13 på en ledig dag.

även hon stormtrivs på sitt jobb, hon har verkligen hittat rätt i sin utbildning.

allt känns så jävla bra och jag känner mig avslappnad o inte stressad just nu. vetskapen om att de har jobb som löper över sommare i första hand är väldig rogivande!

även för tobbe, idas pojkvän har det löst sig jättebra med sommarjobb, han började först på ett kafé men det var dåligt betalt och väldigt slitigt.så han kör nu truck inne på takpannefabriken tvärs över vägen här. så vi har honom boendes här varann vecka då han jobbar förmiddag och börjar kl 06, skönt för honom o kunna släntra ut på gräsmattan o över vägen o in på jobbet..
ida var lite tjurig först då hon trodde att man inte kunde ha närmre till jobbet än vad hon har...

så som sagt....allt är väldigt lugt o harmoniskt just nu!


C yaaa...