yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

mer än en månad sen

Kategori: Allmänt

sjung om studentens lyckliga dar...ja studenten avlöpte mer än väl för båda mina barn.
var några hektiska dagar innan, men slutresultatet blev bra.

nu så här lite dryga månaden efter skolan slutat ser det ut så här för barnen, lr barn o barn...ungdomar..

Anton jobbar på ett gruppboende för autistiska pojkar mellan 21 och 44 år, helt otippat då han gick ut fordonsprogrammet med specialmaskiner som inriktning.
visserligen bara ett vikariat men han har tider fram tills v 32.
han blev tillfrågad om han kunde tänka sig hoppa in då de behövde killar dit, en del av de boende har svårt med kontakter med tjejer.

nu är anton inte den snabbaste o man måste ligga på o tjata för att nåt ska bli gjort...första veckan efter studenten hände ingenting...så när jag sa till lite mer kraftfullt ringde han...han hade ringt på dan och han påbörjade inskolningen samma dag kl 15.30....sen har det rullat på, han jobbar 15.30-20.30 och 21.30 varannan dag. ibland natt..men just nu är det inga nätter schemalagda. men han jobbade i torsdags och då började han som vanligt 15.30 och även natten så han slutade 08.30 ¨på fredagsmorgonen.

han tycker det är skitkul att jobba där, kunde man inte tro, men han är social och vad jag tycker som opartisk mamma*ler* väldigt snäll av sig, fast han har en tuff attityd med rakad skalle skäggig och fulltatuerad..men bakom det skalet finns en snäll o go kille.
och den som frågade om han ville jobba är en lärare han hade på IV programmet så hon vet vem han är.

killarna som bor på det här gruppboendet är mestadels autistiska men även med schitzofreni och andra diagnoser, själva boendet är relativt nybyggt 2006 o är ett stort 2 våningsboningshus och så är det 6 små hus bredvid med kök badrum sov och vardagsrum, antons jobb är att hjälpa dom, tex lagar han kvällsmaten o ser till att de finns mat till matlåda för dan efter. varje veckodag har sina rutiner tex åker de o handlar en dag o en annan dag ska en kille fika på citygross osv...det är ganska styrt då killarna har tavlor med olika bilder som schema.

känns verkligen bra att han fått ett stimulerande och utvecklande jobb, de har sagt på boendet att så länge allt fungerar så behåller de honom...

ida då...jo hon var ledig första veckan hon med sen har har hon jobbat på demensboendet, även hon har schema hela sommaren och chefen där hade frågat vad hon gör sen i augusti inget vad jag vet svarade hon, så då ska hon skolas in i hela huset, kan vara skönt för henne att inte bara vara på demensavdelningen kan jag tänka.

det är visst jättesvårt att få tag i vikarier så hon har redan fått mer tid än schemat, på 3 dagar jobbade hon om de var 32 lr 36 timmar..o nästa vecka har hon redan blivit inringd från bemanningen om att jobba 8-13 på en ledig dag.

även hon stormtrivs på sitt jobb, hon har verkligen hittat rätt i sin utbildning.

allt känns så jävla bra och jag känner mig avslappnad o inte stressad just nu. vetskapen om att de har jobb som löper över sommare i första hand är väldig rogivande!

även för tobbe, idas pojkvän har det löst sig jättebra med sommarjobb, han började först på ett kafé men det var dåligt betalt och väldigt slitigt.så han kör nu truck inne på takpannefabriken tvärs över vägen här. så vi har honom boendes här varann vecka då han jobbar förmiddag och börjar kl 06, skönt för honom o kunna släntra ut på gräsmattan o över vägen o in på jobbet..
ida var lite tjurig först då hon trodde att man inte kunde ha närmre till jobbet än vad hon har...

så som sagt....allt är väldigt lugt o harmoniskt just nu!


C yaaa...

KOMMENTARER:

  • Morsaneokay säger:
    2011-08-12 | 18:32:20
    Bloggadress: http://morsaneokay.blogg.se/

    Förstår att du är stolt över dina barn och det är roligt att läsa att det går bra för dem i arbetslivet! =) Jag är själv sprudlande glad idag för min son har fått jobb på ett bemanningsföretag. Han ringde mig och talade om att han börjar på Måndag morgon. Exakt vad han kommer göra är jag inte så insatt i, det var någon fabrik på Måndag.. Kanske kanske det gjorde lite nytta att drämma med kastrull locken den där dagen när jag fick spelet.. Kram!

Kommentera inlägget här: