yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

vänskapsboost/godgärningshelg

Kategori: Allmänt

jag känner mig riktigt glad och tillfreds med helgen, kanonhelg.
fredagen var bara slappa, trött efter en hel veckas jobb, längesen de var helveckor iom eftermiddagsskift och påsken.
lördagen startade tidigt då jag strulat till de med veckorna och trodde vi skulle få körförbud på fiaten..var en vecka fel i tiden...men fiaten blev besiktad kl 07.20 lördag morgon..effektiva jag åkte då o handlade efteråt, väl hemma upptäcka la familia fortfarande sovandes..

tänkte jag testar öllsta rundan då...nästan 8 km blev det..när jag kom hem och stod o pustade ringde mobilen, vänner från oxelösund som frågade om jag ville delta i en skallgång?
ja varför inte, om det gud förbjude hände mina barn något skulle jag vilja ha uppbackning och hjälp från allmänheten så..

bestämdes att vännerna då skulle komma hit för fika innan, hemmet var inte direkt i hemmahosreportagestil..så fram med dammsugaren o röjja av de värsta..
när vänner anländer har de en smakbit rökt regnbåge med sig OCH en fryst regnbåge..

när den feminina vännen och jag åkte mot sjösa så stannade den maskulina kvar och hjälpte maken här i huset att sätta upp en dörr mellan garaget och ett källarrum, jag menar hur snällt är inte det då?

som om inte det var nog i vänskapsväg så ringer min mobil när vi står samlade vid sjösasågen..då är det en arbetskompis som ringer (som vi fått köpa överblivna ved av tidigare) och frågar om vi vill HA en uppcuttad björk? OM vi vill...men stod lite tokigt till o ville inte prata i mobilen så jag slängde över till henne att maken är hemma ta de med honom..

mitt i alltihopa så kom min pappa ner till oss, jag skulle skjutsa honom på söndagen så han ville väl stämma av läget antar jag..men jag var ju inte hemma som sagt..men farsan make o ocklevän står ute o tittar på farsans nya bil då de kommer en skåpbil med släp o backa in på gräsmattan med ved...

det värmer ända in i hjärteroten med såna vänner..

skallgången då..

det var ca 350frivilliga  som ställde upp, helt galet många. samma sak där, det kändes väldigt mäktigt att stå på rad längs med viltstängslet tex på rad och alla var där för samma goda sak..en oförklarig känsla.

vi var ute i skogen i ca 4 timmar, utan något direkt resultat, men tydligen nu efteråt har de kommit fram att de hittat en keps, fotspår av lågskor i åkermark samt ett hemligt fynd som lämnats in till polisen.
alltid något..

det måste vara varje förälders värsta mardröm att ens barn försvinner och inte veta vad som hänt.

http://www.facebook.com/profile.php?id=523692145#!/MPSweden

söndagen sen användes för att återhämta sig, jag hade på min runkeeper på skallgången, blev nästan 8 km där med..men de 8 km var i besvärlig terräng kan jag ju säga, berg, träsk, bäckar, hyggen med ris o grenar..
plus den psykiska påfrestningen som jag märkte av på söndagen, de var inte bara det att det var jobbigt fysiskt, tanken när man lyfte på en gran...sannolikheten att just jag skulle hitta kroppen av den försvunna bland dessa 350 personer är ju liten, men den finns ändock...

nu finns det ju väldigt många teorier om vad som har hänt, en del tror att han är död, en del att någon tagit han pga skulder, nån att han har fått en psykos, en annan att han sitter o trycker nånstans nån tror han blivit ihjälslagen...många teorier...

men man tycker NÅN måste veta...en person kan inte bara försvinna i tomma intet..det är bara att hoppas på ett under och tro det bästa...

c yaaa... 

mysteriet löst

Kategori: Allmänt

sen igår eftermiddag har vi haft en konstigt bluppande ljud i köket, lr som typ de låter från köksfläkten när de blåser, lr som en "jäst" burk som locket ploppar på...men inget av dessa kriterier uppfylldes i köket...megairriterande ljud...

ett tag igår kväll tänkte jag skicka upp maken på vinden för att lokalisera ljudet...för så typiskt när man var i köket var de tyst...hade inte ork att stanna hur länge som helst..

NU i morse när jag skulle sätta på kaffe löste jag mysteriet..vilket var bra...så det inte hade hänt en olycka med en brinnande lr smält vattenkokare...nu åker den ut..

igår skulle jag diska ur stekpannan, ekonomisk lr snål som man är så brukar jag värma vatten i vattenkokaren när jag ska handdiska, för det är inte säkert att de finns varmvatten i kranen när jag får lust att diska:)
det uppdraget gick bra!

så nu i morse då när jag fyllde kaffakannan med vatten så lät det där bluppande megairriterande ljudet....det var vattenkokaren!!! som var genomvarm dessutom...då fanns de några små små droppar kvar och av&på knappen hade fastat i mellanläge..så ibland startade vattenkokaren o värmde de små små dropparna...och eftersom knappen var i  mittemmelanläge slog de ju inte av som den ska..

men shit tänk om den börjat brinna lr smält ned på köksbänken! har iaf brandvarnare och brandsläkare, men är väl inte meningen att man ska använda brandsläckaren pga slarv lr skitsaker...

har en bättre vattenkokare nedpackad nånstans, den här "skitkokokaren" köpte vi innan vi åkte på semester för att ha till kaffekokning...just för att den andra braiga inte hittades, sen blev den här dåliga kvar i köket efter semestern..men nu ska den ut...hittar jag inte den braiga får jag köpa en ny..och inte på ÖB som den här är köpt på..

en annan gång ska jag berätta om när hårfönen började brinna, även den inköpt på ÖB...

C yaaa...

soptunnevältning

Kategori: Allmänt

i tisdags hade vi sophämtning, men eftersom de varit helg kom de o hämtade soporna senare, alltså inte skramlande vid 6 snåret på morronen som de brukar..
när jag kom hem efter 8 i tisdagskväll var tunnorna tomma så jag drog in de på sin plats, vet inte när de blivit tömda men...

ida skulle åka in till stan på eftermiddagen, stressad i vanlig ordning, telefonen hade ringt här inne o när maken svarar är de just ida i luren...då har hon kört på sopptunnorna o säger att de ligger sopor över hela jävla vägen....maken säger då du får ju ta reda på de..nej jag är så stressad så jag skiter i de blev svaret, han tänker hon måste ju ställa upp tunnorna..så efter ett tag tänker han:är nog bäst att kolla..nej då! båda tunnorna ligger mitt på gatan..man kan ju undra vad 17 grannarna tänkte...

som tur är så sorteras de rejält här så i komposttunnan fanns de bara en påse, o i den andra nån bara, o de var för att vi hade haft bebisbesök o blöjorna hamnade i soporna..och då har vi ändå 14 dagar mellan hämtningarna..

men som sagt...kanske dags att börja backa in bilarna på gården så de bara är att köra ut..vem vet vad hon kör på nästa gång?

c yaaa...