yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

Gran Canaria

Kategori: Allmänt

så kom vi då äntligen iväg på solsemester, vi hade ju tänkt åkt mellan jul och nyår men då kom ju krocken mellan.
sen blev jag ju "påtvingad" semester så då passade vi på.
Blev en vecka på Gran Canaria, Puerto Rico hotell Puerto Bello 2+ men det är billigt och standarden är helt okej.
 
Hörde en dag nere på stranden att ett svenskt par pratade om hotellet bredvid oss, det tillhör vårat hotell och de hade ingen pool så de delade poolen med vårat hotell. tjejen där sa att de bott längre ner mot stranden tidigare år men ett par bekanta till de hade bott där uppe förra året..så nu hade de bokat högre upp och det blev 5000 kronor billigare.
 
Man ska inte sticka under stol med att det är jävligt jobbigt att gå backen uppför..vi gjorde det en gång..sen blev det taxi..som kostar 2,25 euro så det kan man gott kosta på sig..ner går bra att gå..finns många långa trappor om man inte vill gå trottoaren hela vägen ner och de är rätt smidiga för man kommer ner på rätt plats snabbare.
men eftersom jag har svårt att gå just nedför trappor så valde vi oftast gå vanliga vägen.
så jobbigt är det inte för det var en gång på morgonen när vi skulle ner till stranden lr bara neråt..och sen åkte vi taxi upp efter beachen lr vad vi gjort..sen gick vi ner på kvällen och käkade o handlade frukostgrejjer och taxi upp.
 
som jag skrivit i en tidigare blogg var det mer besvärligt än vad jag hade trott med min fot så det ska jag inte grotta ner mig i mer...
 
så eftersom jag inte kunde vara i solen och pressa lika mycket som vanligt fick vi göra andra saker än bara sola...
vi åkte på en halvdags utflykt, var i Las Palmas gamla stad, på en aloe vera odling och så åt vi lunch(tapas) i en grotta plus att vi var i en grottby där det bor 15 familjer med runt 100 personer totalt.
Bussresan mellan de olika ställena var kanoners för den svenska tjejen var jättepåläst och duktig att berätta om det som vi åkte förbi.
 
sen åkte vi båt en dag till puerto mogan för det var marknad, vi har varit på den förut och det är ju bara krimskrams men det är lite kul ändå.
 
man är ju ingen partymänniska precis, vi gick upp vid åtta snåret, käkade frukost och gjorde oss iordning för beachen lr poolen, sen lite lunch nångång mitt på dan..tillbaka vid hotellet runt 3 lr nåt, jag brukade sola lite till där, sen kaffe..dusch..och så ner o kika lite i köpcentrat, vi hade en stammisställe som ligger bra precis i början av shoppingstället så det är lite kul o trevligt att sitta där o ta en öl lr cola lr kaffe och bara ta de lugnt..sen åt vi o det tar ju sin lilla tid..sen knallade vi ofta runt lite och sen avrundaade vi oftast på samma ställe  vi började..och sen taxi upp till hotellet vid tiotiden..
man orkar inte vara ute längre tycker jag, frisk luft och sol hela dagarna tar på en..men det är inget jag ärr ledsen över..
 
veckan var verkligen jättebra, var skönt att jag varit ledig innan vi åkte och sen att jag har ledighet kvar när vi kommit hem också.
 
c yaaa...

Avstängning av järnvägsbron

Kategori: Allmänt

 
ja vad ska man säga, en del människor är bara för mycket, man gnäller och tar sig ton och tar upp saker som inte alls är relevanta.
jag har full förståelse för problematiken, kommer själv drabbas av den, som te x när jag ska till min pappa som bor ca 7 km bort, men eftersom vägen är avstängd under järnvägsbron är jag avskärmad från den norra delen av samhället.
Alternativet är att åka ut E4:an mot Nyköping  svänga av vid NyköpingsBro och åka gamla vägen tillbaka och svänga ner mot Lundaskog, motsvarande sträcka när jag ska hem.
Totalt ca 6 mil..redan där inser man väl det orimliga..så ska jag besöka honom får jag be att han hämtar upp mig på "sin sida av vägen"
En dam gapade o skrek att hon får 7 mil extra resväg för hon pendlar till Norrköping..ja visst om hon nu promt måste åka nästan 2 mil åt motsatt håll för att komma ut på E4:an och sen åka nästan 2 mil tillbaka för att passera Jönåker på E4:an..eller så kan man kanske vara lite smidig och tillmötesgående och tänka så här:
Det handlar om max 4 veckor...skulle jag kanske kunna ställa bilen på södra sidan av järnvägsbron o ta en liten morronpromenad på några hundra meter och åka upp på E4: från Jönåker istället?
 
Men det värsta av allt det är de stackars lantbrukarna, där erkände Trafikverket att de missat..de har marker på båda sidor av Järnvägsbron o de här veckorna är hektiska för "bönderna" och de blir mer drabbade än vi vanliga privatpersoner och bilister för när de stänger av ett körfält under bron är bredden 3,5 m och deras fordon är 4 m breda...opps...damen från Trafikverket sa men de finns ju alternativa vägar!
Lantbrukaren frågade då: Jobbade du på Trafikverket sa du? Ja! Men då borde du veta att man inte får framför traktorer och skördetröskor påE4:an!!!
 
affären i Jönåker Handlarn blir hårt drabbad..det är deras försörjning och de överlever vinter på sommarmånadernas intäkter..iom att inga bilar kommer passera genom samhället blir det ett enormt avbräck för dom..men det verkade inte Trafikverket förstå...
 
Hon menade på att affären ligger på södra sidan så de som kommer därifrån kan ju iaf handla, näe tror inte det för varför ska nån åka på länsväg 800 när man vet att man inte kan passera, de kommer ju följa skyltningen att vägen är avstängd..
 
Busstrafiken blir också lite knepig..bussarna från stan mot Jönåker kommer gå till Kalle i Backen o vända där, de som ska mot Ålberga, Kolmården och Stavsjö får åka E4:an till Jönåker där bussen går ner mot samhället och vidare.
 
Jag frågade angående Hemtjänsten som utgår från Lundagården på södra sidan av järnvägsbron men har många boenden på norra sidan..om de får ett larm? ska de verkligen åka E4:an nästan 2 mil för att vända o åka gamla vägen nästan 2 mil till för att då vara några hundra meter från den där avstängda vägen..hur lång tid tar inte det?
Det måste ju bli en fruktansvärt skillnad i bemanning och tid...som jag förstår är Hemtjänsten redan i vanliga fall rätt tidspressad mellan sina körningar.
 
Återstår att se vad det slutar i, en del med hög röst sa att brobytet inte skulle kunna genomföras för det skulle överklagas hit o dit för man kan inte bara köra över folk o det orerades hej vilt om att man kör över den lilla människan och det är de med höga löner som klarar sig, kunde man flyga till månen kan man  fan bygga en tillfällig väg mm...
 
C yaaa...
 

hemma igen

Kategori: Allmänt

jahopp då var vi hemma från gran canaria, jag blev lite besviken och bedrövad kan jag säga..jag trodde i min enfald att foten skulle må bra av sol o värme, men icke..så ni som mot all förmodan läser bloggen och inte vill läsa gnäll kan sluta nu:
jag hade ju köpt sandaler och nån slags foppatoffel, ditresan hade jag ett par gamla gympadojjor som funkade sådär, men kunde ju inte gärna åka i vinterkängorna.
första dan vi kom kunde jag ha foppavarianten, dag två när jag skulle gå och köpa bröd  så fick jag inte i foten, megasvullen på ovandelen av foten.
 
ont ont och ont, känns ungeför som en blodtrycksmanchett spänner åt men trycker släpper aldrig..under stortån stretar ärren nåt vansinnigt..pulserar o bultar och svider omvartannat.
 
hade sett fram emot att gå barfota i sanden..det kan jag glömma..bara att försöka gå i mjuk sand med sandaler på var spännande med en stortå som är stel som en pinne, när sanden liksom sjönk under foten vill man ju att foten ska följa med liksom..men med en stel stortå blir det inte riktigt så...
barfota var inte till att tänka på ens...så himla öm under foten, dels ärren och så vid den andra operationen fick de ju ta bort som en "bulle" vid trampdynan o sen räckte ju inte huden till så läkningen tog ju tid och huden är tunn. Bara några sandkorn i sandalen kändes som nålar...
 
men det kanske blir bättre, förhoppningsvis..det här var ju första gången jag exponerade foten för sol o värme efter olyckan så det kanske blev för varmt och för mycket sol..
 
men det var fruktansvärt skönt att komma iväg, största bekymmret var när och vart vi skulle äta..
 
återkommer med en blogg utan gnäll för det fanns många ljuspunkter bortsett från foteländet..
 
 
C yaaa...