yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

nu kommer det mer

Kategori: Allmänt

jo som jag hintade om i förra inlägget har jag en del att skriva om, blev mycket arbete i förra inlägget.
nu kommer det handla o lägenhet, flytt och renovering.
Ida har köpt lägenhet, i Jönåker, en 1:a på 44 kvm, bra planerad, en halvtrappa upp, balkong o riktigt kök.
Sjukt billigt, 20.000 och 1801kr/månad i avgift. Billigaste 1:an i Nyköping går på ca 350.000 och avgiften är över 2000:-. Rätt stor skillnad på 1,7 mil.
Som jag då skrev i förra inlägget så jobbar hon ju här i Jönåker så hon slipper resor med bil tillochfrån jobbet, mycket pengar att spara på det. visserligen åker hon ofta till stan ändå men jag tror när hon installerat sig i lägenheten kommer hon vara hemma bra mycket mer!
 
Det var en jobbarkompis till henne som frågade om hon visste nån som var intresserad av en lägenhet, Ida sa då Jag!! Det var jobbarkompisens son som skulle flytta. Blev lite missförstånd i början då vi(hon) trodde de var en hyreslägenhet, jag sa det är ju inte aktuellt o köpa en lägenhet i Jönåker:) men så när vi var o tittade då sa uppdagades de då att det är en bostadsrätt, men som sagt priserna är inte desamma här som inne i stan så....
 
Tog lite tid från det att Ida var och tittade på lägenheten tills kontrkat blev skrivet och hon fick nyckarna.
Utgångsläget på lägenheten var: jättesnygg tapet på en vägg i hallen, sen var det svart/grått målat över garderob och under ett skåp.
vardagsrummet var ljusblått, köket hade svarta luckor, en röd låda, tapeterna helt okej, svart/gråa med rött inslag, rött element. ffrån köket är det en dörr in till en liten liten korridor med ett städskåp en dubbelgarderob och dusch, antagligen har det varit dusch i källaren från början så de har gjort dusch i en av garderoberna, fullt funktionsdugligt, sen är det en dörr in till en liten toalett med toastol och handfat och badrumsskåp.
Det är samma golv i hela lägenheten så det är ju bra att man har ett genomgående tema typ så man inte plåttrat till det med olika golv i hall v-rum och kök, det är ett nästan svart typ skiffergolv, laminat då, men stora plattor, jättesnyggt....
 
Det är två bröder som har bott i lägenheten efter varandra så jag tror det är därför det var så mörkt, lite grabbiga färger...
 
Men nu ser det annorlunda ut, alla tak är målade, alla dörrkarmar, runt fönster, alla skåp är målade inuti, tänkte när det ändå blev så mycket jobb är det lika bra o lägga lite extra tid och energi och göra det ordentligt, inte kul om man målar skåpdörrar och tapetserar sen när man öppnar är det gult o skabbigt på insidan..
Den snygga tapeten i hallen fick vara kvar, garderobsdörrarna målade, vardagsrummet är ännu inte tapetserat men inom en snar tid så..Ida har köpt skitsnygga tapeter, en enfärgad gråbeige med lite silver metalliceffekter, svårt att förklara, sen en fondtapet, silvermedaljong, den enfärgade ska hon ha på hallvägen så den fortsätter sen liksom in i vardagsrummet, kommer bli så jävla snyggt är jag helt övertygad om.
I köket har vi målat alla skåpsdörrar antikvita, samma sak där vi målade inne i skåpen också, målat alla snickerier, knackade bort kaklet, det vet jag faktiskt inte hur det kom sig för det var inte planerat från början:) Dörren in till "korridoren" var röd, den är nu vit, men baksidan är skitflummig, en fototapet med nåt slags vattenfall i lite tribalstuk, svart o rött såklart:) så den får vara kvar. Dörren mellan kök o vardagsrum är nu borttagen, då blev ju en vägg i köket helt fri, annars var den nästan helt dold bakom dörren, jättemånga dörrar i denna lilla lägenhet.
Lilla korridoren och toan gör vi inget med nu. Finns en liten plan om att kakla duschutrymmet och kanske sätta upp spegeldörrar på garderoben.
Det är ny kyl och frys i lägenheten, relativt nya fönster, en ny toalettstol fäöjde med på köpet. Finns 2 paket golv kvar på vinden om de skulle behövas bytas nåt.
Tvättstugan i källaren, skönt för Ida o slippa gå ut när hon ska tvätta. Verkade inte svårt att få tider heller, kniper de får hon väl boka våran tvättmaskin nån gång.
Imorgon söndag ska vi börja tapetsera den enfärgade, börjar med den så vi blir varma i kroppen innan vi går på fondtapeten, dels är den skitdyr, 349 kr rullen plus att det är 48 cm mönsterpassning så man vill inte gärna göra fel det första man gör.
Sen nåndag i veckan kommer Wictor o slänger dit kaklet i köket, vi skulle göra det själva för kari vill gärna testa men så skulle vi få låna grejjer av wictor så erbjöd han sig o göra det, för honom tar det max 3 timmar, för oss säkert 2-3 dagar och resultatet vet man ju inte..
 
Förhoppningsvis kan Ida flytta in till helgen, lite osäkert...men hon kan iaf börja flytta in saker som ska stå i köksskåpen och garderoberna, vi måste ha nån större lastbil lr hyra kärra när sängen ska flytts för madressen är 160, lr så gör vi som jag läste att zlatans pappa gjorde han köpte madrass på ikea och bar den på ryggen hem...
 
I möbelväg har hon nästan allt, köksbord och stolar saknas, men det löser sig...sofa har vi i källaren en klippan..den får hon ta så länge, säng har hon, en 160 cm hemnes jättesnygg, vardagsrumsbord har hon fått av Anette coh Thomas som dom fick över vid deras ommöblering då Wictor flyttade hemifrån..
Sen får hon komplettera vartefter hon bor in sig, ska bli riktigt kul och se hur hon kommer inreda med färger och sånt mm..
 
Nu ska jag vila min stackars kropp, det tar tid då vi dels jobbar o är skadade o inte kan hålla nåt speciellt högt tempo..
 
C yaaa...