yeahdelila

Om Allt Och Inget C yaaa....

Fegar ur

Kategori: Allmänt

eller vad man ska kalla det...mäklar besöket blev inställt i måndags pga sjukdom..typiskt, höll på att få hjärtsnörp på söndagen när vi fejjade o städade..men men det är inte ogjort arbete för det inte..hon kommer nästa vecka så då har jag tid för lite mer finlir.

Men vi var på banken igår tisdag..det är många om och men...men...vi fegar ur med nybygge...dels ränteläget..det är så lång byggtid så under den tiden vet man inte vart räntorna skenar iväg..då är det inte kul att stå med ett lån på lite dryga 2 miljoner. För vi fick faktiskt låna trots våra relativt låga inkomster...men tack vare bra sparande och att vi varit kunder länge i banken...skönt att höra..hon var mäkta imponerad över våran ekonomi som hon sa jag ser en hel del här...

Det som avgör att vi och banken backar är att OM räntorna går upp blir det alltför tajt för att det ska vara behagligt....jag vill kunna sova gott om natten och inte få magsår för att vi varit dumdristiga och ska ha nytt hus till vilket pris som helst..De på banken räknar på dagens räntor och plus 5 %...så hon räknade på vad vi skulle få över om räntorna skenar upp till 7,54% och då skulle de bli för lite. Samt att när man har ett sk byggkreditiv är det ett tillfälligt lån tills huset är klart...och då sätts lånen med de aktuella räntorna, och först får man låna på kreditivet på 75% av värdet och sen sätts lånet om så man kan låna 85% av värdet. Men då får inget hända på byggmarknaden under tiden så huset helt plötsligt har lägre värde än vad man lånade till först...rörigt men..

Det som gjorde att vi skulle få låna pengar är  att vi har ett bra värde i lägenheten, fast vi inte fått den värderad så har hon ändå en hint om värdet, plus att vi kan få fram rätt mycket kontanter så vi kom ner på en bra nivå i lånebilden, slapp tex topplånet och det gjorde mycket i månadskostnad.

Som hon på banken sa också det är ju skillnad om man lånar pengar och vet att det finns ett hus och det är inflyttning om tex 3 månader då är det inget snack om saken att man vågar och att banken inte har några invändningar.

Så nu är det kovändning i familjen Brandt igen....vi går ifrån våran ståndpunkt om äldre hus...vi får väl helt enkelt chansa...lr chansa och chansa är väl väl fel ordval..vi ska nog inte titta på ett hus som inte är renoverat alls sen 50 talet, men ett som är helt okej som inte kräver några större insatser från oss. sen får man väl förlita sig på garantier om dolda fel osv...såg nu på Hemnet tex ett jättefint hus för 1,550,000...men då var det ett dödsbo i konkurs så då fanns det inga krav man kunde ställa mot säljaren sen...ett sånt hus är ju jävligt dumt att vi köper tex.

För flytta ska vi, jag är så ini bängen trött på den här lägenheten...vill ut till sommaren, det hade vi ju inte kunnat om vi nu byggt för det hade ju inte blivit klart till sommaren ändå men..
Nu är planen den att vi kollar Hemnet och går på visningar även på såna hus vi kanske inte är intresserade av, men för att få en blick för hur de kan se ut och vad det är för priser mm...
Börjar låta som det är mycket snack och liten verkstad..men så är det inte...ska vi nu slå till och flytta ska det bli rätt...vill inte att den stora affären man ska göra raserar hela ens liv ekonomiskt.

C yaaa....
Kommentera inlägget här: